Diós-csokis-vaníliás muffin

Hozzávalók: 1.75 csésze csokireszelék, 0.33 csésze tej, 5 evőkanál vaj, 1.25 csésze liszt (finom), 2 evőkanál cukor, 0.25 csésze cukor (barna), 2 teáskanál sütőpor, 0.5 teáskanál fahéj, 1 csésze dió, 1 db tojás, 1 csomag vaníliás cukor

Az öntet elkészítése: villával keverj össze 1/4 csésze lisztet, a barna cukrot, 1/4 teáskanál fahéjat és 2 evőkanál olvasztott vajat egy kis tálban, amíg csomómentes nem lesz. Adj hozzá 1/4 csésze darált diót.

A muffinhoz melegítsd elő a sütőt 190 fokra, és béleld ki a tepsit a papírokkal vagy zsírozd be a formákat. Keverj össze egy (!) csésze reszelt csokit tejjel és a maradék vajjal gőz fölött addig keverd, amíg elolvad a csoki és teljesen folyékony állagú nem lesz az egész massza. Keverd össze egy másik tálban a lisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat, a diót és a maradék csokireszeléket. Egy kis tálban keverd össze a tojást, a vaníliaaromát, az olvasztott csokit. Keverd ezt az egészet a lisztes keverékhez, amíg egynemű nem lesz. Ne keverd túl! Adagold a formákba, 2/3-áig legyenek tele. Bőségesen rakjál rájuk az öntetből. 20-25 percig süsd, a sütőben hűtsd 5 percig, aztán pedig rácson hűtsd ki teljesen.